Oppkjøp sikrer vekst i Tele Danmark

Tele Danmark øker omsetningen med 27 prosent, og overskuddet med nesten 50 prosent for første halvår 1998 sammenlignet med 1997. Resultatet før skatt er 3,1 mrd. danske kroner, opp fra 1,8 i fjor, mens nettoresultatet er 1,96 mrd. kroner, opp fra 1 mrd.

Ameritech har gitt Tele Danmark klar beskjed, etter at selskapet kjøpte seg inn som majoritetseier i januar i år. 10 prosent årlig i omsetning og overskudd, ellers blir de enhetene som ikke følger opp lagt ned eller solgt.

Halvårsesresultatet forteller at Tele Danmark er på god vei til å nå dette målet, og tallene som ble presentert av selskapet i dag er bedre enn ventet.

Imidlertid er den sterke omsetningsvensten på 3,5 mrd. kroner fra 13 til 16,5 i år, dels et resultat av oppkjøpet av tyske Talkline, som bidrar med 2,5 mrd. kroner av omsetningveksten.

- Tele Danmark resultat for første halvår viser, at vi følger vår vekststrategi, sier fungerende administrerende direktør i Tele Danmark, Hans Munk Nielsen i selskapets pressemelding.

- Selv om konkurrenterne tar en del av veksten på visse forretningsområder, og selv om lovgivningen endrer konkurranseforholdene vesentlig på de tradisjonelle forretningsområdene, er Tele Danmark klar til å møte de nye utfordringene, sier han.

Til toppen