Oppretter europeisk multimedia-pris

Norske multimediaprodusenter får sjansen til å synliggjøre seg og sine produkter for hele Europa når den åpne konkurransen Europrix MultiMediaArt 98 går av stabelen i Wien 29. november i år.

Norske multimediaprodusenter får sjansen til å synliggjøre seg og sine produkter for hele Europa når den åpne konkurransen Europrix MultiMediaArt 98 går av stabelen i Wien 29. november i år.

Østerrike har i samarbeid med EU-kommisjonen tatt initiativ til prisen EuroPrixMultiMediaArt 98. Kåringen av vinnerne vil finne sted i Wien den 29. november, der EU-kommisær Martin Bangemann og Østerrikes finansminister Hannes Farnleitner skal forestå den høytidelige prisutdelingen.

Seiersgallaen vil bli TV-overført av den Østerrikske statskanalen ORF i samarbeid med andre kringkastere.

Norsk multimedia har med denne konkurransen en unik mulighet til å bli lagt merke til internasjonalt. Ifølge påmeldingskriteriene er prisen åpen for alle som produserer multimediaprodukter som lar seg markedsføre. Daglig leder i Multimediaforum Norge, Bård Krogshus, oppfordrer spesielt alle nominerte til MINT'98 (se relaterte artikler i margen til høyre) til å melde seg på.

Europrix 98 er delt in seks kategorier:

  • Kunnskap og oppdagelser, for eksempel utdannelses produkter.
  • Utnyttelse av europeisk kultur, som historie, tradisjon, kunst, musikk osv.
  • Markedsstøtte til små og mellomstore bedrifter, som informasjonsbehandling, internkommunikasjon, opplæring osv.
  • Produkter spesielt tilpasset uerfarne brukere, som spill for jenter, underholdning osv.
  • Demokratifremmende tjenester, produkter som fremmer offentlig informasjon og kommunikasjon.
  • Produkter utviklet av studenter, den såkalte studentprisen.

Søknadsfristen er satt til den 30. juni 1998.

Nærings- og handelsdepartementet støtter opp om initiativet via Norsk INFO 2000 og Midas-Net (se pekere til relaterte nettsteder i margen til høyre).

Til toppen