Opprydning i Yahoo!

En nedadgående trend er tung å snu: Årets andre resultatvarsel fra Yahoo! er et faktum og sjefen Tim Koogle takker for seg og ønsker nye talenter velkommen.

En dårlig nyhet kommer sjelden alene. Etter at Yahoo! Inc sendte ut resultatvarsel tidligere i år, foretok de i går enda en nedjustering av resultatet for inneværende år.
Det var på en telekonferanse etter børsens stengetid at Yahoo! sa at de ikke vil klare å innfri analytikernes estimater for første kvartal, og at resten av året også ser tvilsomt ut. Det er den generelle svake økonomien samt at inntektene ikke lever opp til prognosene som er årsaken til nedjusteringen. I handel etter børs falt aksjen ti prosent.Tim Koogle, sjef i Yahoo! og en av grunnleggerne av selskapet, sa på en pressekonferanse i går kveld at han ønsker å trekke seg tilbake:

- Nå er det på tide å slippe til nye talenter.


Analytikere sier til ZDNet at selskapet har hatt en lang og smertefull endring fra å være et dotcom-selskap til å bli et tradisjonelt mediaselskap.

I en pressemelding skriver Yahoo! at de har tenkt å bruke noen av de nesten 20 milliarder kroner selskapet har i banken til å kjøpe tilbake egne aksjer. Det vitner i hvert fall om at de har tro på selskapet.
Til toppen