BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opticom samarbeidet med Intel som planlagt

Opticom sier at samarbeidet med Intel Corp. viser fortsatt framdrift og påløper innenfor tidsfristen.

Henrik Anders Skottvoll
1. des. 2000 - 12:00
Opticom ASA

Ettersom selskapet befinner seg på et forskningstadie, har selskapet ingen driftsinntekter. Etter fratrekk for driftskostnader på 3,7 millioner kroner blir driftsunderskuddet i tredje kvartal på 10 millioner kroner, som stammer i hovedsak fra Thin Flim Electronics (TFE). Periodens resultat var 144 millioner kroner. Om lag halvparten av resultatet relaterer seg til Opticoms aksjeeie i Fast Search & Transfer ASA . FASTs resultat for kvartalet er justert med regnskapsmessig gevinst fra emisjon av FAST aksjer til Lycos i juli. Gevinsten har sammenheng med og delvis reverserer den regnskapsmessige kostnad på NOK 553 millioner i første halvår. Opticom hadde også en gevinst på salg av aksjer i FAST. De aktuelle aksjene ble tilgjengelige som del av sluttoppgjør for et avsluttet ansettelsesforhold.

I de ni første måendene i år hadde Opticom er underskudd på 380 millioner kroner.

I en kommentar i forbindelse med resultatet, sier styreformann Thomas Fussell at han er fornøyd med at samarbeidet med Intel Corporation viser fortsatt framdrift og påløper innenfor tidsfristen. Vårt tilknyttede selskap Fast Search & Transfer ASA (FAST), som leverer internet-teknologi, fortsetter sin imponerende vekst og har knyttet til seg nye kunder som Lycos Europe, KPN Qwest og World Online, og utvider sin virksomhet i flere land. FAST har ferdigstilt det nødvendige forberedende arbeid for å starte en børsintroduksjon, og har til hensikt å gjennomføre en offentlig emisjon og oppnå notering på NASDAQ og Oslo Børs på nyåret.

Opticom eier omkring 37 prosent i Fast Search and Transfer (FAST) som leverer løsninger for søk på Internett etter filer, HTML-sider, databilder i tillegg til diverse teknologi for andre søk, samt komprimering av databilder og video slik at dette kan sendes over Internett uten å kreve spesielt høy overføringshastighet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.