Oracle: Linux erstatter HP i internt økonomisystem

Tre eldre HP-servere som kjører Oracles interne økonomisystem skal byttes ut med en Intel-klynge under Linux. - Et viktig symbol, sier Harald Løvvik.

Mens Linux-verdens oppmerksomhet er rettet mot LinuxWorld-arrangementet i New York, kommer dagens store Linux-nyhet fra et møte som Oracle-sjef Larry Ellison har hatt med finansanalytikere i Redwood Shores i California.

IDG News Service skriver at Oracle vil erstatte tre HP Unix-servere som kjører selskapets interne økonomisystem, med en Intel-klynge under Linux. Overgangen skal være fullført innen sommeren.

Selv om Oracle tradisjonelt kjøres på Unix-maskiner, har selskapet den siste tiden meislet ut et budskap til fordel for klynger av Intel-baserte maskiner. Oracle har sin egen klyngeteknologi, som kan kjøres på nær sagt hvilken plattform som helst. Linux er derfor et naturlig valg. Nyheten har allerede skap storm i diskusjonsfora som Slashdot.

I Norge sier Oracles lokale markedsdirektør Harald Løvvik at han ikke kjenner til den konkrete beslutningen IDG referer til.

- Den svarer til den retningen Oracle utvikler seg i. Larry Ellison er veldig opptatt av å skape symboler, og det at vi selv satser på det vi anbefaler våre kunder er typisk. Vi har en rekke utmerkede ytelsesmålinger den siste tiden med vår klyngeteknologi, blant annet for store datavarehus og for avanserte systemer som SAP.

Ellison gikk så langt at han spådde Sun og andre store Unix-leverandører en gradvis død.

Løvvik understreker at det ikke er snakk om å hive alt av HP-utstyr internt hos Oracle.

- HP-utstyr brukes til en rekke viktige oppgaver, også innen utvikling. Det foreligger ikke signaler på at det er annet enn tre eldre servere som nå skal erstattes med Intel og Linux.

Til toppen