Oracle-sjef truer utbygging av Silicon Valley

Oracle-sjef Larry Ellison bruker flyplassen i Silicon Valley når han vil. Hans kompliserte rettssak truer utbyggingen av IT-bransjens hjerte.

Penger gir frihet, men selv USAs rikeste mann, Oracle-sjef Larry Ellison, må holde seg til loven. Ellison har flydilla og har blant annet kjøpt seg et italiensk jagerfly samt en ekslusiv Gulfstream, et av de dyreste private jetflyene som kan oppdrives for penger. Han har lenge tatt av og landet som det passer ham på San Francisco International Airport midt i Silicon Valley - til tross for at det ikke er lov for tyngre fly mellom 23:30 om natten og 6:30 om morgenen.


Ellison brutt landingsbestemmelsene minst 12 ganger siden juni 1998. Nå er det nok - i dag åpner en rettssak der mye er på spill.

Ellison hevder at alle flyselskapene lenge har gjort som de ville. Han påstår han blir angrepet fordi han er rik, og mener at flyet hans er så moderne at det bråker mindre enn eldre, tyngre fly. Vinner Ellison, kan tidsbegrensningene falle bort, men da ryker trolig utbygningsplanene flyplassen har.

Flyplassen er den viktigste veien inn og ut fra det viktigste økonomiske lokomotivet i USA. Trengsel på flyplassen vil gjøre det mindre attraktivt å etablere og bygge ut industrien i dalen og området rundt San Francisco. Over tid vil dermed Oracle-sjefens flying påvirke Silicon Valleys fremtidsplaner.

Til toppen