Oracle trimmer NC-satsing

Network Computer Incorporated (NCI), Oracles nettcomputerselskap, kutter 30 av sine 200 ansatte, for det meste i Europa.

De ansatte som må forlate NCI, blir omplassert i moderselskapet Oracle. De fleste kuttene kommer i salgsavdelingen mot storkunder.

- Ingen på utviklingssiden blir eliminert, sa en talsperson i NCI til News.com.

Suksessen i salget av Oracle-definerte nettcomputere mot bedriftsmarkedet, har latt vente på seg. PC-aktørene - på sin side - har gjort det vanskelig for nettcomputeren i bedriftsmarkedet med en rekke nettsentriske initiativer bygget rundt Windows-baserte PC-er. NCI velger derfor å sette fokuset på konsumentmarkedet.

NCI har en spesiell forretningsmodell. Selskapet produserer ikke nettcomputere, men forsøker å tjene penger på å utføre referansedesign for nettcomputerprodusenter, i tillegg til lisensinntekter for hver solgte NCI-definerte nettcomputer. Hittil er det få produsenter som har lisensiert NCIs NC-design, blant annet RCA og Funai - et lite japansk selskap.

I sommer - da NCI hadde 130 ansatte - kuttet selskapet et tyvetalls ansatte i tillegg til at 20 ansatte ble omplassert i forbindelse med overtakelsen i mai av Netscapes NC-selskap - Navio.

Til toppen