Oracles ledelse lover milliondusør

På Comdex lovet Oracle-sjef Larry Ellison én million dollar til den som greier å få analytisk prosessering på Microsoft SQL Server til å yte minst én prosent av det Oracle får til.

En leser gjorde digi.no oppmerksom på to korte avsnitt i referatet av Ellisons tale tirsdag. Avsnittene er gjengitt på det offisielle Comdex-nettstedet, men har ellers gått bortimot upåaktet hen. Jeg ringte Oracles fremste talsperson i Norge, Harald Løvvik, om saken, men måtte vente på kommentar til Løvvik fikk lyttet seg gjennom Ellisons sytti minutter lange innlegg. Det er for øvrig også tilgjengelig på det offisielle Comdex-nettstedet, i lyd og bilde.

- Det dreier seg om to utfordringer, sier Løvvik. - Det ene er at den som offentliggjør en "benchmark" (standard ytelsesmåling) for Microsoft SQL Server 7 skal motta én million dollar. Den andre er at Oracle innen utgangen av uka vil offentliggjøre en egen benchmark innen transaksjonsprosessering. Den som får denne til å kjøre med minst én prosent av Oracles ytelse, vil også motta én million dollar.

Utfordringen om å utarbeide en egen ytelsesmåling for SQL Server 7.0 strider mot Microsofts lisensbetingelser.

- Gjør det i Bermuda. Jeg kan ikke gi der noen råd om dette. Men dere er programmere. Bare finn ut av det, ropte Ellison til sine urolige tilhørere tirsdag.

Hensikten med den andre utfordringen er å rette søkelyset på Microsofts flerdimensjonale analysemotor Plato som det har vært lite blest om i forbindelse med den ellers svært så støyende lanseringen av SQL Server 7, nettopp fordi den går så usannsynlig treigt.

Til toppen