Orange lanserer Microsoft Smartphone i oktober

Om kort tid vil både Orange og Sendo tilby brukerne de første mobiltelefonene basert på Microsoft Smartphone 2002.

Over ett år forsinket, er Microsofts operativsystem for multimedia og Internett-surfende mobiltelefoner, Smartphone 2002, tilstrekkelig lusfritt til å sendes til butikkhyllene. France Telecoms mobilavdeling Orange sier til Wall Street Journal at de vil ha en Smartphone 2002-basert mobiltelefon på markedet i Storbritannia innen utgangen av oktober, mens britiske Sendo vil ha sin Z100-modell salgsklar i løpet av november, i flere land i Europa. En USA-variant av Sendo-telefonen vil selges der innen årsskiftet av Cingular Wireless, et samarbeid mellom SBC Communications og BellSouth.

Den største europeiske mobiloperatøren, Vodafone, har testet Sendo-telefonen i over et år, men skal ikke være klar til å kjøre den ut på markedet. Det samme gjelder T-Mobile, en avdeling av Deutsche Telekom.

Smartphone 2002 tilbyr en rekke PDA-egenskaper, samt internettaksess og multimedia, tilpasset mobiltelefonformatet. Smartphone 2002-telefoner vil prises betydelig lavere enn Pocket PC-drevne PDA-er med integrert telefoni, heter det.

Det er ingen Java-støtte i Smartphone 2002. Telefon-leverandørene står fritt til å integrere Java på egen hånd, noe Sendo har sagt de vil gjøre.

Til toppen