Orange trues i Sverige

France Telecoms mobilselskap Orange har problem i Sverige. Uenighet om utbyggingsstrategien truer med å velte hele selskapet før det har kommet på lufta.

Hovedårsaken til problemene i Orange Sverige er indre strid om bare Skanska skal forestå nettutbyggingen eller ikke. Skanska selv eier 10 prosent av konsortiet, der en også finner Schibsted og Bredbandsbolaget som medeiere, mens France Telecom er hovedaksjonær.

Ifølge den svenske næringslivsavisen Dagens Industri truer den indre striden i Orange med å forsinke selskapets utbyggingsplaner for et tredje generasjons mobilnett i Sverige.

Orange er nå det eneste av de fire selskapene som i desember i fjor fikk en svensk UMTS-lisens, som ikke har funnet seg noen samarbeidspartner. Planen er å investere 15 milliarder kroner i den svenske mobilutbyggingen, og halvparten av dette går til utbyggerne. Skanska så for seg at en skulle bli utbygger alene. I France Telecom vil en heller dele opp Sverige i flere deler og velge ulike underleverandører, og ikke bare Skanska.

Konsernsjef Jeremy Sell bekrefter ovenfor avisen at det eksisisterer samarbeidsproblemer, men ikke at det truer nettutbyggingen. Han sier at selv om Skanska er medeier i konsortiet, så må selskapet levere en konkurransedyktig pris.

Sell bekrefter at selskapet er i samtaler om samarbeid med både Telia/Tele2 og Hi3G.

Til toppen