OS X gir støtte for flere museknapper

Apple åpner et potensielt vepsebol når de nå lanserer støtte for mus med flere knapper og dermed fjerner en av særegenheten maskinen hadde.

Apple har gjort en endring i måten brukere kan kommunisere med maskinen i sitt nye operativsystem, Mac OS X.

Det har ifølge Wired News kommet inn flere rapporter fra betatestere om at det nye operativsystemet støtter mus med flere knapper.

For Mac-brukere har dette lenge vært et viktig "klenodie", og det har vært sterke reaksjoner selv på ting som at programutviklere har tilbudt funksjoner tilsvarende høyreklikking ved å holde nede en tast samtidig som man trykker. OS X har visstnok til og med støtte for mus med flere knapper og hjul. For øyeblikket er dette kun støttet i den delen av operativsystemet som kjører rene OS X applikasjoner, men den delen som kjører de eldre applikasjonene vil bli modifisert for å få denne støtten i senere versjoner.

Mac OS X vil være å finne i salg i løpet av neste år.

Da Wired News tok kontakt med Apple for å få kommentar på dette fikk de to forskjellige svar - fra samme person.

De skriver at talskvinnen for Apple, Alicia Awbery, først svarte at Mac OS X ville støtte en mengde USB-enheter som spillkontrollere, joysticker og såkalte trackballs. I tillegg ville det bli støtte for en mengde tredjeparts enheter som muligens kunne ha flere knapper.

- For tiden har vi ikke annonsert noen planer om at Apple vil støtte mus med flere knapper, og som du vet kommenterer vi ikke uannonserte produkter, sa hun videre til Wired.

Mus med en knapp ble innført i 1984, og har siden vært beholdt som et bevis på hvor enkle Apples maskiner er i bruk.

- Mac-brukere har alltid sagt at Windows er så komplisert at man trenger en ekstra knapp for å komme til alle valgene, men 95 prosent av verden bruker to-knappers mus. Dette er den innlysende utviklingen for Macs grensesnitt. Folk liker to-knappers mus, så hvorfor skal de bli nektet, sa David Morgenstern, Mac-veteran og tidligere redaktør for MacWeek.

Til toppen