DIGI.NO

OS X Yosemite straks klar

Apple ber utviklere om apper.

OSX Yosemite, med et renere grensesnitt og mange nye funksjoner, er ikke langt unna ferdigstillelse.
OSX Yosemite, med et renere grensesnitt og mange nye funksjoner, er ikke langt unna ferdigstillelse. Bilde: Apple

Det ser ut til at Apples nye operativsystem, Yosemite, begynner å bli ganske så klar for lansering.

Apple har nemlig nettopp sluppet en «golden master»-versjon av OS X Yosemite, en versjon som er ganske identisk med den utgaven som forbrukerne vil kunne laste ned når den rulles ut for alle. Denne golden master-utgaven er ment for utviklere, og kan lastes ned via App Store og utviklerkanalen.

Betatestere som ikke er med i utviklerkanalen får også prøve ut denne så godt som ferdige versjonen - Apple slapp også en oppdatering til betatesten (nummer fire i rekken), som har en nesten lik versjonsnummer som golden master.

Det er fortsatt en viss sjanse for at denne utgaven krever ytterligere oppdatering, men det er ingen tvil om at lanseringen nærmer seg.

Det er også verdt å merke seg at både golden master og den nye betaversjonen inkluderer en fiks for «Shellshock»-sikkerhetshullet. Den samme fiksen ble rullet ut til OS X Mavericks, Mountain Lion og Lion nylig.

Apple har også bedt utviklere av applikasjoner om å sende inn de Yosemite-tilpassede programmene til Mac App Store. Programmeringsspråket Swift er nå også ferdigutviklet, og apper utviklet med det kan nå også godkjennes av Apple.

Yosemite har ingen endelig utgivelsesdato, men det ventes at Apple vil arrangere en pressekonferanse i løpet av oktober der både denne skal kunngjøres, og nye iPad-modeller vises frem (i tillegg til kanskje nye Mac-maskiner).

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.