Oslo Børs forsinket åtte dager

Feilen i det nye handelssystemet til Oslo Børs som ble oppdaget i går vil bare forsinke lanseringen med åtte dager, hevder Oslo Børs som lover en lansering neste fredag.

Etter at meglerhuset Carnegie i går oppdaget en feil i det nye handelssystemet til Oslo Børs, spredde latteren seg i finansbransjen, samtidig som mange nok fryktet langvarig utsettelse.

Det nye handelssystemet er allerede forsinket, men nye utsettelser rammer blant annet Christiania Markets, DnB og Sparebanken Nor (Karl Johan Fonds) som planlegger å åpne systemer for aksjehandel over Internett.

Feilen, som kunne ha forsinket informasjon til meglere som ikke la inn nok handler, ble oppdaget i siste liten. Det nye handelssystemet skulle vært tatt i bruk i dag. Men klokken 8:30 i dag rykket Oslo Børs ut og fortalte at feilen allerede er rettet. Oslo Børs og deres dataleverandør CMA skal bruke neste uke på mer testing, men lover at det nye systemet skal tas i bruk førstkommende fredag.

- Dette er en leveransefeil som ikke ble oppdaget av vår testing, så både CMA og vi må dele på skylden, sier informasjonssjef ved Oslo Børs, Bernt Bangstad.

Bangstad vil ikke kommentere om forsinkelsen får økonomiske konsekvenser for CMA. Bangstad opplyser at leveransen av det nye børssystemet er en fastpriskontrakt på 50 millioner kroner som har løpt over 18 måneder.

Til toppen