Østfoldpressen samles på IT

A-pressen i Østfold går sammen om en felles IT-tjeneste. 200 avissider sendes daglig over telenettet og en stordriftsavtale skal gjøre avisproduksjonen mer lønnsom.

Tjenesten omfatter samband, trykkeri, annonser, redaksjonelle systemer og bildebehandling, skriver Newswire i en pressemelding. ElTele Østfold skal overvåke, drifte og vedlikeholde tjenesten i en avtale som også inneholder vertskap av servere, Internett- og e-post-tjenester.

- Samarbeidet fører til langt større nøyaktighet og mindre forsinkelser i avisproduksjonen, og dermed et bedre avisprodukt for abonnentene, hevder produksjonsredaktør Øivind Strøm i Østfoldpressen.

A-pressen har samlet sine aviser Moss Dagblad, Fredriksatd-Avisa, Demokraten, Sarpsborg Arbeiderblad, Rakkestad Avis og Marker Avisbyrå i Østfoldpressen. I tillegg hører TVØstfold inn i Østfoldpressen, mens A-presseavisene Halden Arbeiderblad og Indre og Øvre Smaalenenes Avis ikke er med i Østfolds største mediekonsern.

De to sistnevnte avisene har imidlertid også den samme avtalen med ElTele Øst.

Tidligere ble alt redaksjonelt stoff sendt fra avsiene til trykkeriet over det faste linjenettet. Nå bli alt samlet i ett system. Det innebærer at det er 200 ferdige avissider daglig som sendes over ElTeles nett.

Til toppen