Over én million nordmenn kjenner til UMTS

1,2 millioner nordmenn kjenner til begrepet UMTS. Men kun fem prosent vil ha UMTS-telefoner når de blir tilgjengelige på markedet neste år.

- Etter en broket WAP-historikk synes det som om markedet er noe skeptiske til nyvinningen UMTS, sier rådgiver Tor Erik Jørgensen i analyseselskapet ResearchLab.

Analyseselskapet har utarbeidet en omfattende telekom-rapport der det kom frem at kun én av tyve nordmenn vil gå til anskaffelse av UMTS (Universal Mobile Telephony System) i løpet av det første året etter at dette blir tilgjengelig.

- Dette er nok forhold som vil endre seg når vi etterhvert blir eksponert for kommunikasjonstiltak og produkter, kommenterer Jørgensen.

Han mener resultatene sier mye om det norske folks forventninger til den nye formen for mobil kommunikasjon.

Det kom også frem av rapporten at det koster mer å produsere disse tjenestene enn det folk per i dag er villige til å betale.

1,2 millioner nordmenn har kjennskap til UMTS. Kjennskapen varierer mellom ulike segmenter i befolkningen og den typiske UMTS-kjenner er en mann mellom 30 og 39 år.

Når nordmenn ønsker seg UMTS er det de funksjonelle egenskapene som er drivende, ifølge rapporten.

Analyseselskapet har testet interessen for flere ulike tjenester og ser tydelig at nordmenn i sterkere grad ønsker funksjonelle og nyttige tjenester framfor underholdning og spill.

- Dette er vel kanskje en av de største motsetningene i forhold til utviklingen vi ser i det japanske markedet som ligger langt fremme innenfor denne teknologien, sier Jørgensen.

Samme undersøkelse fra ResearchLab viser at kjennskapen til GPRS per i dag er høyere enn til UMTS.

Mer om telekomrapporten:

Hver femte vil bytte mobiloperatør

Til toppen