Overfaller Merkantildata

Som tidligere lovet omorganiserer Ark for levere felles tele- og dataløsninger slik Merkantildata gjør. Sannsynligvis vil Ark kjøpe ett eller flere telekommunikasjonsselskap i nær fremtid, sier Skrivervik-sjef Jens Rugseth.

Ark skal fra 1. januar samle alle telekomfolk i som i dag er spredd i Cinet, Lantec og Netcenter til en ny enhet som skal hete Ark Kommunikasjon. Administrerende direktør i Skrivervik Data, Jens Rugseth, forteller at divisjonen vil få 70 ansatte og trolig omsette for 350 millioner kroner.

- Vi gjennomfører denne sammenslåingen med et dårlig skjult blikk til andre aktører. Vi har mer erfaring enn Merkantildata og får flere telekonsulenter. Etter vår omorganisering blir Ark, Merkantildata og Telenor Mobil de største integratorene av data og telekommunikasjon, sier Rugseth.

Markedet de tre selskapene kriger om er skapt av teleliberaliseringen og digitaliseringen av telesektoren. Sammen skaper dette muligheter til å kjøre data og tele over samme linjer og lage smarte, sammenkoblede systemer for å flytte oppgaver mellom forskjellige kontorer.

- Ark er godt representert for å selge integrerte telekom- og dataløsninger på østlandet. Det blir derfor viktig å bruke Cinet som har 22 kontorer over hele landet til å spre oss. Men det er sannsynlig at vi vil gjennomføre oppkjøp av teleselskap i nær fremtid, sier Rugseth.

Ark estimerer at norsk næringsliv og offentlig sektor vil kjøpe teleutstyr for to milliarder kroner og telekommunikasjon for fem milliarder kroner til neste år.

Den lenge varslede omorganiseringen av Ark omfatter også en samling av all opplæring og de fleste konsulenter i datterselskapet Netcenter. Selskapet Lantec blir fusjonert inn i Cinet fra 1. januar, mens Skrivervik Data blir en divisjon i Ark, ikke et eget datterselskap.

Men Skrivervik, som har bygd seg opp på salg av Suns maskiner, kan vente seg tøffere konkurranse i fremtiden. Etter hvert som Sun har vokst seg større, ønsker flere å selge deres produkter. I dag har både NCR og Siemens lisens for å selge Suns Solaris operativsystem for Intel-maskiner, sier Rugseth.

Til toppen