Overfør filer raskere til din PDA

Vi testet tidligere CompactFlash-minne til PDA og siden det kan ta tid å overføre filer vil vi vise hvordan man kan gjøre dette raskt og smertefritt.

Det finnes flere måter å bruke CompactFlash (CF) kort under Windows, og sikkert andre systemer også, men noen er enklere enn andre. I testen av minne til Pocket PC prøvde vi å bruke CF-kortet med et adapter for å overføre filer raskere. Siden det var en test på minnet på PPC'en la vi ikke mye tid i å få dette til å virke på andre systemer, og siden vi fikk problemer under Windows 98, så la vi prosjektet på is for en tid.

I dag fant jeg en PCMCIA-stasjon i hyllen min og tenkte at jeg kunne teste litt mer siden jeg da slapp å ødelegge andres maskiner. En lys idé senere hadde jeg en ekstra stasjon.

Problemet vi hadde tidligere gikk på at Windows foreslo en driver, og vi godtok den med et crash som resultat. Løsningen burde uansett vært oppdaget med en gang, men det ble den dessverre ikke. Den driveren Windows foreslo var en standard IDE driver. Hvis man i stedet hadde valgt, i vårt tilfelle i hvertfall, "Other drivers" og "Acculogic IDE Controller" fra listen hadde det ikke vært noen problemer.

Det finnes mange andre måter å overføre data direkte til CF-minne, og de fleste av dem er raskere enn å bruke vanlig synkronisering. Vi vil prøve å kjøre en test på de vanligste av disse ved en senere anledning.

CF-minnebrikken vi testet dette på var Pretec, og adapteret var av type AmbiCom som fulgte med et CF nettverkskort vi vil teste senere. Adapteret skal uansett ikke ha noe å si siden funksjonaliteten ligger i selve CF-kortet. Informasjon om de forskjellige metodene kan skaffes på nettstedet til Mcom AS.

Advarselen mot å bruke et slikt adapter uten å vite hva man gjør var med andre ord på sin plass, men for en erfaren bruker vil dette på det sterkeste anbefales. Spesielt med større brikker som f.eks. 320MB.

Til toppen