P4-ansatte røyker fredsipe

Når Kalle "Kanal" Lisberg trer inn i stillingen som konstituert administrerende direktør i P4, blir de ansatte i radiokanalen fornøyd. De kan godt tenke seg Lisberg på permanent basis.

Det ble i helgen kjent at TV3-sjefen, Kalle Lisberg skal styre P4-skuta i en overgangsperiode (se peker til relatert artikkel i margen til høyre). Modern Times Group (MTG), eier i tillegg til TV3, en tredel av aksjene i P4.

- Vi kan ikke drive å bråke i all evighet. Når man får gjennomslag for krav, skal ikke vi fortsette å bråke. Vi har krevet en avklaring to ganger av ledelsen, og nå fått det. Vi har krevet en leder med kunnskap om radio, og fått det. Vi krevde også at nyhetene skulle ha samme ressursene som før, og det har vi fått - pluss litt til. Så nå er vi fornøyde, sier leder i journalistklubben i P4 Anders Tangen til digi.no.

Etter et ekstraordinært styremøte i P4 i forrige uke, ble det vedtatt å sette inn Lisberg i stillingen etter Svein Larsen som sa opp i oktober. Larsen og Lisberg startet femårsjublilanten P4 sammen, men Lisberg ble hentet over til TV3 for å få skikk på finansene og seertallene i den kanalen

- Kalle Lisberg er hjertelig velkommen i P4. Vi synes ikke det er rart eller underlig å få tilbake en P4-topp. Han kjenner kommersiell radio og TV, og er en person mange her har kjennskap til, sier Tangen, som ikke tidligere har jobbet sammen med Lisberg.

- Hvor lenge kan dere godta å ha en konstituert ledelse?

- Jeg ser at det står at Lisberg er konstituert inntil videre. Vi går ut i fra at når styret gjorde det, ligger det en viss grad av permanenthet i beslutningen. Det er ikke oss imot om Lisberg også står på lista over søkere til den faste jobben, han har jo permisjon på ubestemt tid fra MTG. Vi tror han er en god mann for oss, selvfølgelig må vi høre hva han står for nå, men vi har tro på at det går bra, sier Tangen til digi.no. Han opplyser at journalistklubben ikke har snakket om hvor lenge de vil godta en konstituert ledelse.

- Det har vi ikke tenkt på ennå, men vi vil forvente at han får de fullmakter som er nødvendig til å se igjennom sendeskjema på nytt ut fra sine tanker. Han er jo på en måte administrerende direktør uansett om det er langt eller kort tidsperspektiv, sier Tangen.

Til toppen