- PalmPilot kan ikke åpne biler

Dårlig nytt fra 3Com til potensielle biltyver. Du kan likevel ikke rappe naboens bil med PalmPiloten din.

- Du kan bruke den til å erstatte fjernkontroller, men kodingen av infrarøde bilnøkler gjør at du ikke kan bruke din PalmPilot til å bryte deg inn i andre biler, sier Klaus Schulz i 3Com til digi.no.

Schulz er en av de store stjernene i 3Com. Han har tittelen "global strategic webmaster", og er mannen bak selskapets oppsiktsvekkende intranettsatsing etter prinsippet "zero-latency enterprise" (bedriftsinformasjonssystem uten ventetid), der 3Com nytter teknologi fra Reuters-selskapet Tibco til å sikre at alle får nøyaktig den informasjonen de trenger, straks den gjøres tilgjengelig. (Mer om dette i en seinere artikkel her på digi.no.)

PalmPilot er utstyrt med en infrarød port som kan brukes til å utveksle informasjon med andre apparater. Den viktigste funksjonen gjelder overføring av data til og fra en PC. Men porten kan også nyttes til å lagre funksjonalitet fra ulike fjernkontroller. Nytten av dette er at du kan fjernbetjene alle stuens apparater - stereo, tv, video osv - fra din PalmPilot.

En artikkel i danske PC World påstår at eldre systemer lar seg åpne med PalmPilot. Artikkelen har ført til spekulasjoner også i Norge. Men Schulz, teknologiekspert og ivrig PalmPilot-bruker, avviser at de som har kjøpt godkjente sikkerhetssystemer har noe å frykte.

- Koder til infrarød-baserte sikkerhetssystemer endres stadig, og hver kode brukes bare én gang. Hvis du bruker opptaksfunksjonen på PalmPilot og stiller deg ved en bil i det den åpnes, vil du fange koden som nyttes der og da. Men hvis systemet er laget etter rådende retningslinjer, vil du ikke kunne bruke denne koden til å låse opp bildøren på nytt.

Til toppen