PC-salget faller for første gang

Nå er festen over. For første gang siden PCen dukket opp faller salget, forteller analyseselskapene Gartner Group og IDC.

Salget av PC-er faller nå for første gang siden 1986, i henhold til ferske tall fra analyseselskapet Gartner Group'.

Totalt ble det, ifølge selskapet, omsatt 30,4 millioner PC-er på verdensbasis i andre kvartal. Dette innebærer at volumet er falt med 1,9 prosent fra andre kvartal 2000.

Nedgangen ble varslet tidligere i måneden:

Elendig PC-salg i andre kvartal

Men det er én leverandør som fremdeles kan glise bredt. Av de større produsentene er Dell den store vinneren. Selskapet viser en viss vekst i antallet solgte enheter. Selskapet har nå en markedsandel på over 13 prosent.

Både Compaq, IBM, Hewlett-Packard og NEC viser fallende enhetssalg.

Ifølge Gartner Group er det nå nødvendig at produsentene begynner å tenke kreativt for å få opp salget.

Både Dell, Gateway, HP og Compaq senket prisene kraftig for vanlige PC-er i løpet av kvartalet. Selskapet sier at bransjen nå må tenke utover det tradisjonelle pris/ytelse-forholdet for å gi kundene merverdi. Det holder ikke lenger å regne med at aggressiv konkurranse på pris vil sørge for at omsetningen øker.

Den sterke priskonkurransen og dermed presset på marginene og oppsigelsene som følger for å spare kostnader vil ifølge Gartner nemlig føre til lavere produktkvalitet og mindre fornøyde kunder.

Til toppen