PC-Systemer i svensk allianse

Stadig mer taler for at PC-Systemer snart vil etablere seg i Sverige. I går inngikk selskapet et samarbeid med svenske Hogia, men foreløpig skal alliansen selge programvare til transport-bransjen i Norge, sier administrerende direktør Tom Scharning.

PC-Systemer har lenge sagt at de skal ut av Norge, men har foreløpig ikke vært veldig konkrete i sine uttalelser. Tidligere i høst lanserte ble Eidsvoll-prosjektet avsluttet, og grunnlaget er nå lagt for en gradvis internasjonalisering.

PC-Systemer og svenske Hogia innleder et samarbeid for å levere løsninger til transport-bransjen, men i første omgang bare i Norge. Den norske Hogia-distributøren Datek skal integrere Hogias flåtestyrings-systemer med Rubicon Global til komplette økonomisystemer for transportbransjen.

Datek skal også kunne kjøpe biter av Rubicon Global for å sy kundetilpassede løsninger. PC-Systemer har tidligere uttalt at store deler av selskapets inntekter i fremtiden vil stamme fra komponent-salg. Global-komponentene er foreløpig bare solgt til Røstvoll (nå ICL) som skal bruke dem til å lage butikkdatasystemer.

Foreløpig skal PC-Systemer/Hogia-systemet bare selges i Norge.

- Men transport-næringen er jo internasjonal. Hogia Godstrafikk selger systemer for flåtestyring i hele Nord-Europa, sier Tom Scharning, administrerende direktør i PC-Systemer til digi.no.

Scharning vil ikke si noe om salg av transport-løsningen i Sverige eller mulighetene for et bredere samarbeid med Hogia. Men han har valgt seg en sterk partner. Hogia er et konsern med 100.000 kunder som vil omsette for 250 millioner kroner i 1998.

Totalt består selskapet av 30 datterselskaper som selger programvare, konsulenttjenester og opplæring til småbedrifter og nisjebransjer. PC-Systemer har tidligere sagt at de planlegger å vokse gjennom satsing på stadig flere nisjer. Hogia ble startet av Bert-Inge Hogsved i 1980 og er fremdeles et rent familieselskap "uten en tanke på børsnotering".

Til toppen