Philips dropper mobiltelefonene

I likhet med både Ericsson og Alcatel, velger Philips nå å droppe sin egen produksjon av mobiltelefoner og sette ut alt til andre.

Nederlandske Philips Electronic har ikke klart å gjøre mobiltelefonproduksjonen til god butikk, og er nå villig til å overlate all produksjon til andre. Nå skal både deler av forskning og utvikling samt selve produksjonen overføres til et felleseid selskap med sin kinesiske partner, China Electronics Corp. Samtidig tar selskapet en engangskostnad på 300 millioner euro.

Selskapet vil fremdeles selge telefoner under eget varemerke, skriver Wall Street Journal, men altså ikke produsere.

Med dette følger selskapet en tilsvarende trend som både Ericsson og Alcatel har valgt å forfølge. Begge har allerede overført sin mobilproduksjon til Flextronics, men selskapene både markedsfører og selger produktene fremdeles.

Ericsson har også etablert et samarbeid med Sony for å utvikle nye mobilprodukter.

Philips' siste tap på driften av sin egen produksjon var 118 millioner euro i første kvartal i år. China Electronics overtar en kontrollerende aksjepost i Philips fabrikk i Shenzhen, foruten kompetanse på GSM-telefoni.

Konsernsjef i Philips, Gerard Kleisterlee, sier at omorganiseringen reduserer Philips tap vesentlig, uten at selskapet rømmer markedet helt.

Til toppen