Phonec og Current fikk gullnummer

Det ble de to utfordrerne Phonec og Current som får lov til å drive med nummeropplysning med gullnumrene 1888 og 1880. Disse to numrene blir ansett for å være de aller enkleste å huske blant de 50 numrene som er tilgjengelige for nummeropplysning.

I alt seks aktører konkurrerte om de lekreste numrene som Post- og teletilsynet har avsatt til nummeropplysning. Fra 1850 til 1899 kunne de seks selskapene velge tre nummer hver, og ikke overraskende var 1880 og 1888 de mest populære numrene.

Da Post- og teletilsynet mandag formiddag foretok loddtrekning, ble det altså klart at 1880 og 1888 ble tildelt de ferske aktørene i nummeropplysningssammenheng Phonec og Current.

Volotech fikk 1899, EasyConnect fikk 1890 og 1860, mens Scandinavia Online AS skal drive nummeropplysning via nummeret 1850.

Telenor ASA har fått tildelt tre numre til sin nummeropplysningsvirksomhet. De tre er 1881, 1855 og 1877.


Søknaden til EasyConnect Finnmark for opplysningsvirksomhet på samisk ble slått sammen med søknaden til EasyConnect AS. Det ble også klart før loddtrekningen at Telenor Media ikke lenger står som søker til nummeropplysningsvirksomhet. To nye aktører i markedet som tidligere ikke har vært kjent er Volotech AS og Phonec AS. I tillegg var Current, Telenor og Scandinavia Online med i konkurransen.

Hver søker kunne søke om inntil tre numre hver. De nye numrene kan tas i bruk 15. februar, og det betyr samtidig at det fra samme dato åpnes for konkurranse på nummeropplysning, en tjeneste som så langt har vært forbeholdt Telenor.

Telenors nåværende opplysningstjeneste får bruke sine to eksisterende nummer 180 for innenlandsopplysningen og 181 for utenlandsopplysningen fram til mai, men da trekkes også disse to numrene tilbake.

Til toppen