Pizza-tasten eller Any-tasten?

digitoday.no utlyste en konkurranse om hva den ellers ubrukte Scroll Lock-knappen burde døpes om til. Her er de kreative vinnerne:

Vi har alle en Scroll Lock-knapp på tastaturet, men de aller, aller fleste av oss har aldri brukt den. digitoday.no utlyste derfor en konkurranse der vi bad om innspill til ofte brukte funksjonen denne tasten kunne byttes til å utføre.

Les om konkurransen og digitoday.nos egne forslag: Hva skal vi bruke "Scroll Lock" til?

Forslagene var mange og kreative. Vi har plukket ut de åtte beste forslagene som foreslår at Scroll Lock-tasten skal gjøre følgende:

- Skrive "www"

- Sende en pizza-bestilling - trykk og få pizza på døra 20 minutter etterpå

- Skru av Windows og boote til Linux

- En slags magisk fiks når Windows som har kræsjet

- Spytte ut CD-Rom-skuffen (ser tøft og avslappende ut).

- Slå av og på cpu-viften (skummelt, men fancy).

- Være hurtigtast for ctrl + alt + del

Vi tar oss friheten i å trykke et av de beste og lengte forslagene i sin fulle lengde.:

"Scroll Lock er jo selvfølgelig den forgjettede "Any Key", godt skjult som en av de få tastene som faktisk _ikke_ fungerer når du blir bedt om å trykke på nettopp "Any Key"!

Dette er selvfølgelig en sak dataindustrien burde ta affære med umiddelbart. Produsenter av tastaturer bør umiddelbart begynne å trykke opp taster merket "Any Key" til alle sine modeller, også utgåtte, og sende disse til sine brukere. Likeledes bør driverstøtten til alle eksisterende operativsystemer (eller i alle fall de hvor det finnes programmer som spør om "Any Key", eller det kan tenkes at et slikt program utvikles for) oppdateres slik at denne tasten faktisk _kan_ fungere som Any Key, samtidig som alle andre taster _ikke_ kan det. Det bør også gis informasjon både på Internett, per skriv og i beste sendetid på alle de viktigste TV-kanalene om hvordan den gamle tasten fjernes og erstattes med den nye. Dette er i og for seg en kurant operasjon som bør kunne gjennomføres med en standard skruedriver. Det bør være rimelig å anta at de fleste hjem disponerer en slik, men hvis ikke bør en oppdatert skruedriver uansett gjøres tilgjengelig på sidene til de ulike produsentene.

Når det gjelder LEDen til Any Key bør denne omdøpes til Discolys, så kan vi se frem til at blant annet Media Player 8 og fremtidige versjoner av WinAmp begynner å støtte dette lyset. Selve merkingen av denne bør være en kurant sak som kan løses enten med et klistremerke eller en sprittusj. Dette bør også følge med alle tastene som vil bli sendt ut."

Til toppen