Playstation 2 ender i retten

Trolig ender eiendomsretten til domenet "ps2.no" i retten etter at eieren av domenet nekter å gi slipp på det. Det krever nemlig Sony Europa via sin norske advokat. Hvis ikke blir det rettssak truer elektronikkgiganten.

Sony Europe krever at Morten Bruun (25) leverer fra seg domenet ps2.no innen 10. februar. Bruun på sin side har engasjert Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA for å få råd i saken, skriver Aftenposten Interaktiv.

Det er Haavind Vislie DA som representerer Sony i saken og har på vegne av sin klient framsatt kravet og varsler rettssak dersom domenet ikke overleveres frivilling. Ingenting tyder på det, og saken ender derfor etter all sannsynlighet i retten.

Morten Bruun har registrert selskapet ps2 Norge i Brønnøysundregistrene for å få registrert domenet. Sony har registrert ps2 i varemerkeregisteret. Nettstedet www.ps2.no var operativt for et par uker siden.

På dette nettstedet etterlyser Bruun nå personer som vil hjelpe han med advokatkostnadene, siden han selv har startet og driver informasjons virksomheten om Playstation på hobbybasis.

- Vi mener fortsatt av vi har loven på vår side og at vi ikke bryter noen varemerkerettslige lover ved å ha denne siden tilgjengelig for Playstation 2 frelste mennesker, skriver Bruun på nettstedet.

Ifølge Aftenposten Interaktiv bekrefter advokat Terje Bjørndahl at Bruun har kontaktet firmaet og bedt om råd. Bruun sier det er svært lite som tyder på at han vil overføre domenenavnet til Sony innen fristen 10. februar. - Men jeg vil jo høre hvilke råd jeg får av advokaten, sier han.

Bruun sier at det nettopp er økonomien som til syvende og sist kan knekke han, siden han ikke har råd til å kjempe mot Sony.

Om sin egeninteresse for nettstedet sier han at nettstedet skal gi informasjon om Playstation-maskiner og spill.

Samtidig krever Sony også rettighetene til playstation2.no og playstation.no. Multimedia Import Norge eier i dag Playstation2.no og saken skal opp i forliksrådet neste måned.

Leder i Norid, som registrerer ".no"-domenene, Hilde Thunem, sier til Aftenposten Interaktiv at en tildeling av et domene ikke er det samme som søkeren har juridisk krav på domenet.

Hun sier at en søker skal ha tilknytning til navnet, men også denne regelen faller bort etter 19. februar når nye domeneregler skal innføres i Norge.

Til toppen