PlayStation2 får modem og harddisk

Sony Corporation planlegger å utstyre sin videospillkonsoll PlayStation 2 med både harddisk og modem.

Sony diskuterer nå spesifikasjonsdetaljene med sine underleverandører for de nye PlayStation 2-konsollene beregnet for USA-markedet, maskiner som dermed blir enda mer utstyrsrike enn de modellene som nå selges i Japan.

De nye spillmaskinene skal etter planen presenteres under spillmessen Electronic Entertainment Expo i Los Angeles 11.-13. mai, skriver Bloomberg.

Etter det digi.no forstår har Sony latt planene om mer utstyrsrike spillkonsoller ligge i bero i påvente av økt tilgjengelighet i markedet på bredbåndsforbindelser. Men da Microsoft nylig offentliggjorde planer om til neste år å lansere en egen spillmaskin med åtte gigabyte harddisk, X-Box, kom også Sony på andre tanker.

- PlayStation 2 har suverene egenskaper som ennå ikke er utnyttet til fulle. Ved å legge til modem og harddisk oppgraderes boksen til et nytt nivå. Usikkerheten knytter seg nå til hva dette gjør med prisen på spillkonsollen - den må ikke bli for kostbar, sier porteføljeforvalter Alex Muromcew i Loomis Sayles & Co til Bloomberg.

Et modem trenger imidlertid ikke koste all verden. Selv om de fleste storprodusenter av modem befinner seg i USA kan du få kjøpt et i Japan for skarve ni dollar. Dessuten har harddiskprodusentene det siste halvannet året konkurrert knallhardt på pris, noe som kundene har kunnet sette pris på - i dobbel forstand. Så veldig mye dyrere trenger dermed ikke de nye PlayStation 2-konsollene bli.

Les mer om harddiskkrigen:


Seagates bønn om prisfred på disker følges av nedbemanning
Blodig priskrig skaper 8.000 nye ofre
Seagate selges til Seagate
Trygler om stopp i priskrig

Til toppen