Politikere hyrer hackere

Meksikanske hackere avslørte onsdag en liste over banklån som er så pinlig for regjeringen at det ulovlige innbruddet ikke blir politianmeldt.

Avsløringen av de mistenkelige banklånene, som til sammen koster skattebetalerne rundt 46 milliarder kroner, fyrer opp under en av landets største politiske skandaler.

Regjeringspartiet PRI har nektet å publisere listen, som først nådde offentlighetens lys etter at et opposisjonsparti betalte en gruppe hackere for å få tak i den, skriver San Jose Mercury News.

Mange av lånene ble gitt uten sikkerhet og ble aldri tilbakebetalt. Ifølge den lokale pressen var ett av lånene utstedt til et av regjeringspartiets lokallag, mens et annet tilhørte et selskap som sønnen til en tidligere politiker var deleier av.

Listen over de mistenkelige lånene ble laget av en kanadisk revisor i fjor. De tre største partiene i Mexico fikk et passord hver, og for å få tilgang til listen måtte alle tre passordene brukes. Skandalen oppsto tidligere i år da de to opposisjonspartiene ville offentliggjøre opplysningene, mens regjeringen nektet.

Regjeringspartiet truet med å politianmelde forsøk på å offentliggjøre listen, men etter avsløringen denne uken har partiet trukket trusselen tilbake.

Men tre bankansatte er arrestert for bedrageri etter at listen gjorde det klart at de hadde utstedt lån til seg selv under dekke av frontselskaper.

Til toppen