Posten SDS velger Alcatel

Alcatel Distribusjon har signert en kontrakt med Posten SDS som innebærer leveranser og drift av 185 hussentraler for Arbeidsmarkedsetatens nye landsdekkende telekommunikasjonsnett. Avtalen har en verdi på 25 millioner kroner.

- Fra 1. januar overtar vi driften av Arbeidsmarkedsetatens eksisterende telefonsentraler, sier Vibeke Stene i Alcatel Distribusjon.

For et drøyt år siden inngikk Alcatel en tilsvarende avtale med Posten SDS om drift av Storebrands landsdekkende telekommunikasjonsnett.

Avtalen Arbeidsmarkedsetatens med innebærer at etatens 260 kontorer over hele landet får et telefon- og datasystem som "snakker sammen". Posten SDS har valgt Alcatel som underleverandør av hussentraler. Det nye nettet etableres i januar neste år. Eksisterende telefonsentraler skal skiftes ut med nye sentraler fra Alcatel og VIPNett fra Telenor. De minste kontorene skal få Centex-sentraler. Alcatel sentralene er av typen A4400 og A4200, med størrelse fra åtte til 300 brukere.

- I tillegg har vi opsjoner på leveranse av en telefonsentral for kundeservice (Call-Senter), et system for trådløse telefoner (DECT), og et system for talebeskjeder (VoiceMail), sier Stene.

I følge Arbeidsmarkedsetaten vil det nye systemet gi bedre service til både arbeidssøkende og arbeidsgivere. Etatens 3.500 medarbeidere over hele landet vil kunne jobbe mer effektivt. Kunder som ringer inn vil alltid få svar, og køene forsvinner når henvendelsene kan settes over til kontor med ledig kapasitet.

- Fra Økern i Oslo skal vi stå for døgnkontinuerlig drift, overvåking og vedlikehold av de nye sentralene. Sentralene vil fortsatt være i vårt eie, sier Stene.

Sammen med Alcatel Distribusjon er også Bay Networks og Telenor underleverandører til det nye systemet.

Til toppen