BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prisfall på bærebare kommer

Snart blir bærebare PCer og de plasseringsvennlige flateskjermene langt billigere, spår et amerikansk analyseselskap som følger markedet.

25. jan. 2001 - 13:36

Bærbare PCer og frittstående flatskjermer er dyre, praktiske, plassbesparende og strålingsfrie - hittil. Årsaken har vært at det er vanskelig å lage perfekte skjermer og produksjonsbegrensninger. En femtentommers TFT LCD-skjerm uten tilhørende elektronikk eller kasse koster fremdeles nesten seks tusen kroner, forteller analyseselskapet DisplaySearch

Prisene på 12,1 tommers fargeskjermer med 800 x 600 og 1024 x 768 punkter (SVGA og XGA) har er fremdeles høyere enn de var i fjerde kvartal 1998.

Nå sier DisplaySearch at vi står foran et kraftig fall i prisene. Analyseselskapene følger produsentene og deres fabrikker med lupe. Ut i fra antallet fabrikker som produserer slike produkter og deres kapasitet spår DisplaySearch et 9 prosents overskudd i markedet. Selskapet vil ikke røpe alt i sine rapporter, men gir et eksempel på 12,1 tommers skjermer: De vil falle 4-6 prosent i måneden ut hele året.

Oppbremsingen i den amerikanske økonomien og priskrig i et marked med overskudd på lager vil presse prisene på alle skjermstørrelser gjennom hele året, konkluderer selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.