Prisfall på bærebare kommer

Snart blir bærebare PCer og de plasseringsvennlige flateskjermene langt billigere, spår et amerikansk analyseselskap som følger markedet.

Bærbare PCer og frittstående flatskjermer er dyre, praktiske, plassbesparende og strålingsfrie - hittil. Årsaken har vært at det er vanskelig å lage perfekte skjermer og produksjonsbegrensninger. En femtentommers TFT LCD-skjerm uten tilhørende elektronikk eller kasse koster fremdeles nesten seks tusen kroner, forteller analyseselskapet DisplaySearch

Prisene på 12,1 tommers fargeskjermer med 800 x 600 og 1024 x 768 punkter (SVGA og XGA) har er fremdeles høyere enn de var i fjerde kvartal 1998.

Nå sier DisplaySearch at vi står foran et kraftig fall i prisene. Analyseselskapene følger produsentene og deres fabrikker med lupe. Ut i fra antallet fabrikker som produserer slike produkter og deres kapasitet spår DisplaySearch et 9 prosents overskudd i markedet. Selskapet vil ikke røpe alt i sine rapporter, men gir et eksempel på 12,1 tommers skjermer: De vil falle 4-6 prosent i måneden ut hele året.

Oppbremsingen i den amerikanske økonomien og priskrig i et marked med overskudd på lager vil presse prisene på alle skjermstørrelser gjennom hele året, konkluderer selskapet.

Til toppen