Priskutt på e-bok

Barnesandnoble.com har kuttet prisen på NuvoMedias Rocket eBook fra 499 til 399 amerikanske dollar.

Barnesandnoble.com har kuttet prisen på NuvoMedias Rocket eBook fra 499 til 399 amerikanske dollar.

eBook er en elektronisk bok-avleser med kapasitet til å lagre opp til fire tusen sider med tekst og bilder. Boken veier 624 gram, og går på batterier som varer opptil tyve timer.

Barnes & Noble selger titler til eBook på nett for 20 til 25 dollar stykket (omtrent 150 til 200 kroner), og en "bok" tar mellom to og fem minutter å laste ned. Tilgjengelige titler varierer fra de siste bestselgerne til poesi fra Shakespeare. Ifølge ZDNN har bokgiganten nå omlag 700 titler å velge mellom.

Priskuttet på den elektroniske boken fra 3.950 kroner til 3.158 kroner, kommer etter at erkefiendene Amazon.com og Barnesandnoble.com halverte prisene på bestselgere i mai.

Etter at Amazon.com annonserte at de kutter 50 prosent av prisene på alle de 68 titlene på den berømte bestselger-listen til New York Times, gikk det bare et par timer før Barnes & Noble reagerte. Og ved lunsjtider samme dag hadde den tredje store aktøren, Borders.com, en melding ute om at de ville gjøre det samme.

E-handel med bøker i USA er forventet å passere 1,1 milliarder dollar i år. Det utgjør rundt fire prosent av den totale omsetningen på det amerikanske bokmarkedet i 1999. Jupiter Communications mener at internettbutikker vil fylle over ti prosent av amerikanernes bokhyller (11,3 prosent) i år 2002.

Til toppen