Priskutt på e-bok

Barnesandnoble.com har kuttet prisen på NuvoMedias Rocket eBook fra 499 til 399 amerikanske dollar.

eBook er en elektronisk bok-avleser med kapasitet til å lagre opp til fire tusen sider med tekst og bilder. Boken veier 624 gram, og går på batterier som varer opptil tyve timer.

Barnes & Noble selger titler til eBook på nett for 20 til 25 dollar stykket (omtrent 150 til 200 kroner), og en "bok" tar mellom to og fem minutter å laste ned. Tilgjengelige titler varierer fra de siste bestselgerne til poesi fra Shakespeare. Ifølge ZDNN har bokgiganten nå omlag 700 titler å velge mellom.

Priskuttet på den elektroniske boken fra 3.950 kroner til 3.158 kroner, kommer etter at erkefiendene Amazon.com og Barnesandnoble.com halverte prisene på bestselgere i mai.

Etter at Amazon.com annonserte at de kutter 50 prosent av prisene på alle de 68 titlene på den berømte bestselger-listen til New York Times, gikk det bare et par timer før Barnes & Noble reagerte. Og ved lunsjtider samme dag hadde den tredje store aktøren, Borders.com, en melding ute om at de ville gjøre det samme.

E-handel med bøker i USA er forventet å passere 1,1 milliarder dollar i år. Det utgjør rundt fire prosent av den totale omsetningen på det amerikanske bokmarkedet i 1999. Jupiter Communications mener at internettbutikker vil fylle over ti prosent av amerikanernes bokhyller (11,3 prosent) i år 2002.

Til toppen