Proffene beskytter deg mot virus

Hvis du drifter et lite eller mellomstort nettverk er det grenser for hvor mye tid som kan legges ned i preventive tiltak og feilsøking når ting skjer. Hadde du problemer med ILOVEYOU-viruset? Du kunne ha sluppet mye av det hvis du hadde tatt imot hjelp fra proffene.

Det finnes mange måter å beskytte seg mot uønskede data. Den vanligste formen for slik datadistribusjon er via kjedebrev og virus slik som i forrige ukes "slager", ILOVEYOU-viruset.

Det finnes mange måter å beskytte seg på - noen enkle, noen grundigere, noen billige og noen dyrere. Det som er likheten mellom de forskjellige metodene er uansett at helt splitter nye ting vil slippe igjennom til det har kommet en metode for å hindre det. Så må denne metoden spres ut, men når dette skjer kommer helt an på dine egne rutiner.

En annen løsning er å la profesjonelle ta seg av dette, såkalt outsourcing på godt norsk. Man kan for eksempel benytte seg av en løsning som gjør at e-post sjekkes før den kommer frem til datamaskinene på nettverket. Ved å bruke denne løsningen får man større sikkerhet. Siden slike firmaer spesialiserer seg på dette vil selskapene fortere få informasjon og kan sperre for flere brukere samtidig. De vil også inneha bedre kompetanse på området slik at de kan lage midlertidige løsninger.

ID ComNet er et firma som tilbyr slike løsninger. I løpet av forrige ukes to siste dager avdekket selskapet 940 infiserte mail og rundt klokken 15 på fredag hadde de stoppet 340 meldinger med tittelen "I LOVE YOU". Hvis disse hadde gått igjennom og 100 stykker hadde blitt infisert, kan man fort tenke seg hva som ville ha skjedd. Med en adresseliste på ti personer, som er ganske lite, ville dette ført til 1000 nye meldinger. ID ComNet tilbyr også mange andre tjenester som går på samme område.

En annen løsning, som kanskje vil bli rimeligere i lengden selv om det potensielt kan ta lengre tid før man er beskyttet, er produkter som Symantecs Norton Antivirus. Her kan man sette opp en egen maskin som filtrerer all mail som går inn på nettverket. De fleste problemer kan da løses før noe alvorlig skjer.

Til toppen