BEDRIFTSTEKNOLOGI

Programvarefusjon skal gjøre Norge lurere

Raskt voksende Component Software kjøper det utfyllende programvarehuset Contempus. Sammen skal Haakon Skaarer og Truls Berg gjøre Norge enda lurere.

21. mars 2001 - 10:21
Haakon Skaarer (Contempus) og Truls Berg (Component Software) i anledning kunngjøringen av fusjonen. <i>Foto:  Eirik Rossen</i>
Haakon Skaarer (Contempus) og Truls Berg (Component Software) i anledning kunngjøringen av fusjonen. Foto:  Eirik Rossen

Component Software og Contempus (tidligere DocNet) har kunngjort at de vil fusjonere. Contempus blir fra 1. april en egen divisjon under Component Software Group ASA. Contempus-sjef Haakon Skaarer blir divisjonsdirektør, mens Truls Berg fortsetter som konserndirektør. Contempus fortsetter som egen merkevare.

Det er to stigende stjerner som slår seg sammen. Component Software doblet omsetningen sin i fjor til 200 millioner kroner, og regner med å doble den igjen i år. Contempus omsatte for 80 millioner kroner i fjor. Slår salgsprognosene til, fører fusjonen til et norsk programvarehus med forgreninger til Norden og Storbritannia, med en omsetning på en halv milliard kroner i år og rundt 200 ansatte.

På pressekonferansen ble salgsprognosene belagt med analyser fra International Data Corp som spår vedvarende stor vekst i fusjonens kjerneområder - innsikt, integrasjon, innhold og samarbeid.

Begge partene har tradisjonelt vært opptatt av at beslutningstakere må få mer ut av den informasjonen som genereres i deres egne datasystemer. Contempus-direktøren mener at strukturert informasjon fra ordresystemer og ustrukturert informasjon fra dokumenter og e-post er like viktige for å få et komplett bilde av virkeligheten.

Konserndirektøren er opptatt av å øke det han kaller "virksomhets-IQ-en":

- Manglende evne til å utnytte informasjon effektivt er et usynlig ressurssluk av dimensjoner. Dersom nordiske virksomheter visste hva de egentlig vet, ville deres bunnlinjer sett atskillig penere ut, sier Berg.

Component Software har tjent gode penger på prinsippet "buy the best, build the rest", og ser ut til å kunne fortsette like framgangsrikt med denne modellen en stund til. Modellen er under hardt angrep fra aktører som Oracle, som mener at det er mer lønnsomt å kjøre moderne ferdigpakkede integrerte forretningssystemer, i stedet for å satse på egen utvikling for å fylle ut funksjonaliteten som mangler i de ferdige systemene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.