Provida-aksjer dumpet i markedet

Aksjer i Provida ASA for 15,5 millioner kroner ble dumpet i markedet onsdag formiddag. Aksjeposten tilhører trolig en utenlandsk aktør, og skal ha vært til salgs over en lengre periode.

Hele 238.700 aksjer ble omsatt til kroner 65 onsdag formiddag. I følge Provida er det ikke informasjon i tredje kvartals regnskaper som ved en lekkasje kunne provosert frem ett slikt salg.

- Provida går på skinner. Vi har høy ordrereserve og markedet vet hvilke prosjekter vi er inne i. Selv med problemer i flere enkeltprosjekter ville ikke det slått ut nevneverdig negativt, sier administrerende direktør Jo Arnstad til digi.no

- Antyder du at dere har problemer med enkeltprosjekter?

- Nei, det gjør jeg ikke. Slik driften ser ut nå er det ingen grunn til at markedet skal bli overrasket over resultatene fra tredje kvartal.

Arnstad forteller at etter hva han kjenner til er det en utenlandsk aksjonær som har kvittet seg med aksjene. Posten har trolig ligget for salg i lang tid. At kursen var så lav som 65 kroner forklares trolig av at likviditeten i aksjen er såpass lav at det ikke ville latt seg gjøre å selge seg ned i aksjen uten å presse kursen kraftig ned. Dermed har man valgt å selge posten i en bolk, til en betydelig rabatt.

Kursen på Providas aksjer falt med 16,7 prosent onsdag, og avsluttet på 75 kroner per aksje.

Til toppen