Provida vil ikke ta skylda

Kreditkassen legger all skyld på Provida for den ett år lange forsinkelsen på bankens nye lånesystem. Men Provida-sjef Jo Arnstad kan fortelle en helt annen historie.

Kreditkassen har hevet kontrakten på 109 millioner kroner med det norske programvarehuset Provida fordi systemet er ett år forsinket. Banken legger all skyld på Provida, men skal forhandle med sin leverandør om en fornyelse av kontrakten, trolig med store rabatter.

Jo Arnstad, gründer og administrerende direktør i Provida, er forsiktig i sine kommentarer og vil ikke ta til motmæle mot sin største kunde, men påpeker overfor digi.no det han mener er fakta i saken.

- Vår leveranse er ikke forsinket ett år. At prosjektet er forsinket med så mye skyldes omfangsutvidelser som Kreditkassen ønsket og som vi skrev en ny kontrakt på i august. Det komplette systemet skulle vært i drift 25. oktober, noe vi må ta skylden for, men jeg ønsker ikke gå inn på detaljforklaringer her, sier Arnstad.

Arnstad mener Kreditkassen syntes de måtte heve kontrakten først og forhandle etterpå av juridiske hensyn. Arnstad forteller også noe Kreditkassen ikke opplyser om i sin knappe børsmelding: Provida og banken er allerede enige om å utsette innføringen av det nye lånesystemet til år 2000, noe som gir Provida et helt år til å løse problemene på.

- Kredittilsynet har regler for testing og innføring av systemer til neste år. Dessuten er Kreditkassen opptatt med år 2000-problemer, så for ikke å presse Kredittkassens datafolk, har vi blitt enige om å utsette innføringen til år 2000, opplyser Arnstad.

Til toppen