PS. Denne teksten er stjålet

Jostein Borgmo har stjålet nedenstående artikkel, og vi gjengir den uten tillatelse fra opphavspersonene.

Jostein Borgmo har stjålet nedenstående artikkel, og vi gjengir den uten tillatelse fra opphavspersonene.

Elevgeriljaen er bare et forvarsel om hva som vil komme. Ettersom Internett fins, tror jeg egentlig det er slutt på det meste som heter opphavsrett. Det vil bli fysisk og praktisk umulig å hindre folk i å kopiere og distribuere tekst, musikk, bilder og programmer når de først finnes i elektronisk form. Dette er ikke et spørsmål om hva jeg mener, det er en konsekvens av hvordan teknologien faktisk ER, og ikke minst hvordan den BLIR om noen år.

Det vil trolig bli langt vanskeligere å tjene penger på tekst og musikk, når distribusjon blir gratis og enkelt å gjennomføre. Det vil sjølsagt føre til enorme endringer for plateselskap, forlag osv, og de vil sjølsagt kjempe alt de kan for opphavsretten sin og pengene sine.

Jeg har ingen svar på hva som blir utfallet. Men jeg er sikker på at det er håpløst å forsvare en opphavsrett av den gode gamle sorten. Hvis en sånn opphavsrett skal håndheves, vil det kreve nærmest fascistiske kontrolltiltak og forfølgelse av de som utfordrer opphavsretten, og det trorjeg ikke er noen god løsning.

Mitt standpunkt er at det er BRA at musikk, informasjon og bilder blir tilgjengelig for enorme folkemasser i en grad vi aldri har sett maken til. Det er BRA at tekst og musikk ikke blir forbeholdt de som kan betale! Jeg tror også at mange kunstnere vil synes det er BRA at det de produserer kan nå ut til millioner av mennesker. Dette er sjølsagt mindre bra for de storselskapene som lever av å distribuere tekst og musikk, men det får være deres problem.

+PS1
+PS2
+PS3
+PS4

Til toppen