Pulitzer åpner for nettjournalistikk

Pulitzer-komiteen vil nå også vurdere journalistikk gjort for nettaviser på lik linje med papirjournalistikk. Ingen nettjournalister vil likevel kunne få Pulitzer-prisen før i 1999.

Etter de nye retningslinjene fra Pulitzer-komiteen vil journalistikk på Internett som fullføres i 1998 bli vurdert som kandidater til den prestisjetunge prisen ved utdelingen i 1999. Det vil også deles ut en pris i en egen kategori for nettjournalistikk.

Forslaget om å lage en egen priskategori for nettjournalistikk kom tidligere i år, da komiteen avviste to kandidater fordi de ikke oppfylte kravet om å være publisert på papir.

Blant de avviste kandidatene var en New York Times serie på nett og CD-ROM som gikk under vignetten "Bosnia: Uncertain Paths to Peace". I serien som tar for seg krigen i Bosnia, kunne brukerne bla seg gjennom dype bildearkiv, delta i diskusjonsgrupper, lytte til lydfiler og navigere seg mellom informasjon om regionens historie.

Etter som stadig flere aviser har gått fra å reprodusere papirutgavene på Internett, til også å drive original journalistikk for Internett.

- Komiteen har med dette tatt hva den anser som et viktig skritt i anerkjennelsen av det arbeidet som gjøres av aviser for nettjournalistikk, sa komiteleder Seymour Topping.

(Kilde: Editor & Publisher)

Til toppen