Qualcomm-sjefens PC borte på pressemøte

Etter presentasjonen pratet Qualcomm-sjef Irwin Jacobs med journalister et kvarters tid, 10 meter fra maskinen. Da han snudde seg var den borte - med mye følsom intern informasjon.

Informasjonen er ikke tapt for Qualcomm. Innholdet på sjefens bærbare IBM ThinkPad sikkerhetskopieres løpende og bevares på et trygt sted. Men at informasjonen spres, kan få følger for selskapet.

Qualcomm har spissteknologi innen trådløs kommunikasjon. Brorparten av selskapets omsetning - 3,9 milliarder dollar i fjor - er royalty på patenter for ulike typer brikker. Jacobs fortalte Associated Press at PC-en hans inneholder intern informasjon som kan ha verdi for "utenlandske regjeringer".

Maskinen skal være passordbeskyttet, men hvor langt denne beskyttelsen går, er ikke kjent. Standardordningen for ThinkPad er at både BIOS og disk kan passordbeskyttes. Hvis bare BIOS-passordet er brukt, vil ikke maskinen la seg umiddelbart starte av utenforstående, men innholdet på disken vil uten videre kunne leses hvis man skyver den inn i en annen maskin.

Tidligere er britiske spioner blitt kjent for sine tapte bærbare PC-er:


Britiske spioner slepphendte med bærbare PC-er

Til toppen