Rapport fra "NerdStock"...

Det kalles "treff" eller "party", men jeg tror nok det mest dekkende ordet for en uinvidd må være "festival". NerdStock skulle gi et begrep om omfanget.

De kommer allestedsfra; Hver avkrok i Norge, og ikke så svært få utlendinger heller. På en normal festival ville de største gruppene og artistene kommet. Her finner vi de største/beste nerde-gruppene, som gjerne befatter seg med programmeringskunnskap heller enn personlig artisteri på en scene.

Og ikke minst; Her kommer systemadministratorer og webmasters fra de største nettstedene.

Første tegn på storhet og "kongelig" tilstedeværeslse, hørt på Norske Nerders stand;

- "Sysadmin for slasdot er her"... (www.slashdot.org er en referansesite for en god nerd, red.anm.)

- "dot org??" "

- "ja, og han kommer tilbake!.."

Stort .

Årets TG startet stille for oss som heldigvis kom et halvt døgn for tidlig. Ingen i hallen, kun oss...Tomheten var slående.

Onsdag klokken 0900 åpnet dørene. Det var stor kø. Ikke lang, men stor.

Nerder står ikke i lange køer, de flokker seg heller rundt et sentrum (en hub om du vil). Det er mye mer sosialt.

De som ikke har kommet seg nærmere enn 20 meter fra døren tar det med ro. De er vant til å vente på installasjoner som tar lengre tid enn dette.

I begynnelsen råder en liten konkurranse om å komme først inn. Deretter virker det som om det dreier seg om å holde den svarte kø-kladden ved hovedinngangen konstant. De som venter på tur, har gjerne lagt seg til å sove på gresset utenfor, eller så slutter de seg til diverse sosiale klikker som står og lusker og venter på å bli sugd inn i kø-dyret.

Dette varte i cirka 6 timer. Så løste det seg opp. Alle var inne.

Et halvt døgn senere begynte TG å "sette seg". Nå er festivalen i gang. Andre referanser til festivaler, som rus, sex og rock, er her også på sin egen lille sære måte.

Energidrikker som Battery, RedDog og Magic er som lagd for nerder. For mange blir TG en konkurranse i å stå tidlig opp. Alle gode nerder vet hvilket koffeininnhold disse drikkene har, og at man må til Sverige for å få tak RedBull, som virkelig smeller.

RedBull er i denne sammenheng ikke tillatt, og selgere av dette kan ses på som dealere, selv om det ikke er i stort monn, sammenlignet med antall deltagere.

Sex? Legg sammen 4.000 tenåringer.

2+2...

Rock? Tekno. Overalt. Hele hallen. Alt forskjellig. Opplevelsen av lyd? Totalt forvirrende, men høyt. Veldig høyt.

Moro? Fins ikke bedre.

TG er nerdenes himmel!

Vil du ha dokumentasjon? Se bildene...

Til toppen