PERSONLIGTEKNOLOGI

Rapporterer om problemer med Xbox 360

Det dukker nå opp rykter om problemer med den nye Xbox 360. Enkelte brukere opplever frys og stopp.

Etter mange timer i kø er det kjedelig å få en Xbox 360 som ikke fungerer slik den skal. Dette ser ut til å være tilfelle for flere som har kjøpt Xbox 360 i USA. Etter bare et døgn i handel er det vanskelig å si hvor stort problemet er, men det dukker opp på svært mange forumer rundt i verden.

Antallet rapporter må veies mot det faktum at Microsoft har solgt svært mange maskiner allerede.

"Zauken" skriver på forumet til xbox-scene.com at hans kamerater opplevde problemer med en strømforsyning. To venner kjøpte hver sin Xbox 360 og koblet opp en, som krasjet. Så prøvde de å koble opp den andre, men brukte samme strømforsyning, og dermed krasjet den også. Panikken var i ferd med å bre seg da de prøvde strømforsyningen fra den andre pakken, og da fungerte begge. Strømforsyningene skal visstnok se litt forskjellig ut.

Andre melder om at problemene kan skyldes belegg på metallet i strømoverføringen. "XenOne" skriver på Microsofts eget forum at det finnes en enkel løsning Belegget gjør at maskinen ikke får nok strøm og tenner bare de røde lampene som indikerer problemer, skriver han. Dermed er det bare å fjerne belegget, så fungerer maskinen. Noen bekrefter at dette virker, men andre opplever at det ikke virker eller at problemene kommer tilbake.

I forumet til teambox.com har de satt opp en avstemning, der Xbox 360 –brukere bes om å rapportere om deres boks virker. Så langt har 15 prosent av 220 personer meldt om problemer. Slike avstemninger er riktignok svært sårbare overfor folk som stemmer av andre grunner, for eksempel at de ikke liker Microsoft. Men diskusjonen i forumet under ser ut til å handle om flere reelle problemer, og dette er tross alt et forum for folk som interesserer seg for Xbox 360.

"shargraith" rapporterer på 360forums.qj.com at maskinen hans krasjer 10 minutter etter at han har startet et spill. Flere andre rapporter tyder også på overoppheting.

Noen hevder problemene gjelder spesielle spill, men det ser ikke ut til å være noen systematikk i dette. Strømforsyningen ser ut som en mer sannsynlig syndebukk, hvis det skulle vise seg å dreie seg om et generelt problem. I så fall kan norske brukere slippe problemer, strømstyrken og kontaktene er annerledes i USA. Det kan godt dreie seg om helt andre strømforsyninger.

En del teorier går ut på at det er kjøleproblemer, ettersom flere maskiner begynner å virke igjen etter en pause, men så krasjer igjen etter en stund.

"twistedsymphony" har en litt annen teori. Han skriver på xbox-scene.com at han kjenner ti personer som har skaffet seg Xbox 360, og ingen har problemer. Et døgn etter at maskinen ble lansert er disse fremdeles for opptatt av å spille og har ikke tid til å klage. De som har problemer er derfor antagelig grovt overrepresentert på forumet, mener han.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.