Raufoss kjøper 1150 hjemme-PC-er fra Dell

Trass i et svært gunstig tilbud på fete Pentium II-maskiner, sier hver tredje Raufoss-ansatt "nei takk" til multimedia PC med både opplæring, skriver fra Lexmark og Internett-tilgang.

Tilbudet gikk ut til de ansatte i våres. Maskinene skal leveres i august. For Dell har kontrakten en verdi på 15 millioner kroner. Det forhandles fortsatt om en opplærings- og kurspakke som kan øke kontrakten med ytterligere tre millioner kroner.

- Den som takker ja til tilbudet, betaler 300 kroner i måneden i tre år, forteller informasjonsdirektør Birger Hofsten i Raufoss ASA. - Etter tre år får de tilbud om å overta maskinen til en minimal sum.

Summen omfatter en Dimension XPS PC med Pentium II-prosessor i 300 MHz, 64 MB minne, 8,4 GB disk, 8 MB AGP grafikkort, lydkortet TurtleBeach, internt 56 kbps modem, 14/32x CD-spiller, 17 tommers skjerm, Internett-abonnement fra Telenor og skriver fra Lexmark. Den forhåndsinstallerte programvaren omfatter blant annet Windows 98, Microsoft Works og Microsoft Office 97. Hofsten sier denne ordningen garanterer de ansatte mot fordelsbeskatning. Grunnen til at hver tredje Raufoss-ansatt likevel takker nei, mener han hovedsakelig skyldes faktorer som alder og manglende interesse.

- For å håndtere support, oppdatering av programvare og bestilling av rekvisita, har Dell opprettet egne websider for de Raufoss-ansatte, forteller salgssjef Richard Hegermann i Dell Norge. - Dessuten leveres hver maskin hjem til hver enkelt, sammen med en installasjonsbeskrivelse.

Hegermann forteller at dagens pris på denne maskinen, uten Internett-abonnementet og mye av programvare, er om lag 15.000 kroner.

- Kontrakten med Raufoss innebærer levering i august, og da vil maskinen være noe lavere priset i utgangspunktet.

Markedssjef Hans Arvid Rønning vil ikke tallfeste kontraktens verdi for Lexmark Norge. Skriveren som skal fargelegge hverdagen til 1150 Raufoss-ansatte fra august, er en Lexmark 5000 som i dag selges i forretningene til en standardpris på såvidt under 2000 kroner, inklusiv mva.

Til toppen