Red Alert 2: Yuri med lureri

Red Alert 2 - Yuri's Revenge det siste tilskuddet i Command & Conquer-serien. Dette er en "oppdragspakke" til Red Alert 2, spillet som kom ut for omtrent et år siden.

Historien i det originale Red Alert 2-spillet var grovt sett at USA og Sovjetunionen kriget, og at USA vant. En av "medhjelperne" til Sovjet var Yuri. Han hadde evnen til å kontrollere tankene til andre mennesker.

Yuri's Revenge starter der Red Alert 2 slutter.

Mens Sovjet ble knust, klarte Yuri å lure seg unna. Og mens amerikanerne feiret seieren, benyttet Yuri sjansen til å bygge opp en hær av tankeløse krigere og mutanter, i tillegg til at han utviklet en rekke nye teknologier. Den farligste av disse teknologiene er "Physic Dominator", en maskin som tar over tankene til uskyldige mennesker, og som gir Yuri full kontroll over dem. Denne maskinen har Yuri laget mange av og plassert rundt om på jorda.

Planene til USA er å bruke Einsteins tidsmaskin for å reise tilbake i tid og ødelegge Yuris teknologier før han får anledning til å bruke dem. Sovjetunionens planer er å stjele USAs tidsmaskin. Og å reise tilbake til krigen mellom USA og Sovjet. Nå for å ødelegge Chronosphere - en maskin som sender stridsvogner over til andre deler av brettet og det våpenet som gjorde at USA vant den forrige krigen. Deretter skal de knuse forræderen Yuri.


På hvert lag er det syv lange oppdrag, hvor alle mer eller mindre går ut på å bygge en base og å knuse fiendens base (et par unntak finnes riktignok. Der er din base allerede er bygget)

Spillet har et par morsomme episoder. Blant annet er det et oppdrag foregår i Seattle, skal du (som et deloppdrag) redde Bill Gates, siden Yuri har omringet Microsoft-bygningen.

Grafikken er lik som i Red Alert 2, altså ganske midt på treet, men egentlig bra nok til denne typen spill. Lyden kan man heller ikke klage på, og musikken er av samme slag som i Red Alert 2 (heavy metal) - noe som er en stor forbedring fra det som var i blant annet Tiberian Sun (techno, blæh...).

På esken til Yuri's Revenge står det at man kan "lede Yuris ødeleggende hær, med de ondeste våpen basert på forbudt teknologi", men når man skal velge lag, kan man bare velge mellom USA og Sovjet...


Men sannheten er at du bare kan lede Yuris hær i nettverksspill og skirmish! Lureri!!!

Spillet krever at du har det originale Red Alert 2-spillet, en maskin tilsvarende kravene til dette spillet (se nedenfor) og 350 MB ledig harddiskplass (etter installasjon av selve Red Alert 2).

Maskinvarekravene til originale Red Alert 2:
Windows 9X, Millennium, NT 4.0 eller 2000, Pentium II prosessor, 64 MB RAM, 2 MB skjermkort som støtter 16 bits farger, samt 200 MB ledig harddiskplass.

Produsent: Westwood Studios
Distributør: Electronic Arts Inc
Distributør i Norge: Electronic Arts Norway AS
Offisiell hjemmeside: Red Alert 2
Til toppen