Reklame i pausen

I stedet for blanke skjermer skal du nå underholdes med bilder, animasjon, musikk og - ikke minst - reklame, mens du venter på at nettleseren skal laste ned neste side.

Zing har endelig tatt for seg det vi alle har ventet på. Mens maskinen gjør sitt beste med å laste ned neste side vil Zing nå gi oss pauseunderholdning, og det blir ikke bare fisker, men bilder, sitater, vitser, kunst, "bil kultur", musikk-klipp m.m., "alt" bortsett fra nyheter og andre seriøsiteter.

Tjenesten er gratis, noe som betyr reklame. Samarbeidspartnere som Rolling Stone Network, Chronicle Books og Car & Driver vil bidra med blant annet reproduksjoner av årgangspostere, fotografier, til musikkutdrag fra for eksempel Smashing Pumpkins. Til gjengjeld suppleres disse "donasjoner" av logo eller bilde med linker til de aktuelle bedrifter og nettsteder, som på sin side vil markedsføre Zings programvare.

Zing som lover 90 prosent innhold og 10 prosent reklame, mener at de har funnet plassen der finurligheter, sitater og andre "human-interest snippets" endelig kan få oppmerksomhet. Disse nysgjerrighets teaserne er så oppstykket og små at de ikke kan kalles innhold mener Jim Balderston, en analyst i Zona Research, det er "mikroinnhold".

Administrerende direktør i Zing, Mark Platshon, er sikker på at produktet vil ha suksess ettersom undersøkelser viser at den gjennomsnittelige amerikanske hjemmebruker klikker seg gjennom 25 sider om dagen. Med 10 sekunders ventetid hver gang er det blitt regnet ut at dette blir 25 timer med venting i året. Dette har med å underholde dedikerte brukere, oppgir han.

En kritiker mener at brukerne nok ikke vil gå mann av huse for å få se enda kulere dansereklamer eller snakkende frosker.

Innhold eller mikroinnhold, det er brukerne som vil avgjøre om underholdningstjenesten slår an eller ikke. En utfordring ligger i at brukerne først må laste ned tjenesten på forhånd - noe som tar 10 minutter på et 28.8 Kbps modem - i henhold til Zing. En annen og kanskje større utfordring - på sikt - er at raskere modem og større båndvidde reduserer ventetiden på nedlasting av dokumenter. Dermed vil behovet for pauseunderholdning synke.

Kilde: Reuters

Til toppen