Rekord-mingling på Fornebu-landet

Tusen håpefulle investorer og gründere samlet seg tirsdag i Hangar 4 på Fornebu. First Tuseday-arrangementet tar av i Norge.

Tusen håpefulle investorer og gründere samlet seg tirsdag i Hangar 4 på Fornebu. First Tuseday-arrangementet tar av i Norge.

  • Bedriftsteknologi
Rundt tusen mennesker, investorer og gründere, samlet seg den første tirsdagen i april i Hangar 4 på Fornebu. I det som skal bli storstuen for norsk hjerneindustri 'minglet' nettverksbyggere - de med og de uten penger - sammen.

First Tuseday har tatt av i Norge, og arrangementer spretter opp som paddehatter. Nå skal First Tuesday til og med innta innlandet og Hamar.

Gallaen ble åpnet av Fred. Olsen, selvutnevnt IT-guru. Han advarte de håpefulle mot pengenes makt, og fortalte om planene til det kommende kunnskapssenteret IT Fornebu.

Fred. Olsen ble nesten rørt når han så den enorme mengden mennesker som hadde møtt opp.

Det samme ble foredragsholderen fra den britiske børskometen Lastminute.com, Thomas Virden (bildet).


- Det er første gang jeg snakker til så mange mennesker, sa han. Og han snakket lenge (altfor lenge, mente mange) om e-handelsløsninger, om forretningsidéen, historien og utviklingen til Lastminute. Samt om e-postmeldinger fra fornøyde brukere.

- Er han ikke ferdig snart? Dette er et altfor langt innlegg for et slikt forum - vi er jo kommet hit for å mingle, hvisket en utålmodig gjest i øret til digi.nos journalist.

Da 'minglingen' omsider tok til, var det ikke mange sure miner å skue, tross noen tøffe dager på børsen.

- Man kan ikke regne tapte aksjepenger om til vanlige penger. Man kan ikke regne ut hvor mange restaurantbesøk man ville fått dersom det siste kursfallet ikke hadde funnet sted. Da ville man bare blitt deppa, mente en ikke altfor heldig investor.

Til toppen