Rekord på marginen for IT

Positiv utvikling i NetCom og Opticom mandag førte til en marginal oppgang i IT-indeksen som endte på rekordhøye 1452,66 poeng. Utviklingen var likevel sterkere i resten av markedet som var drevet av oppgang i oljeprisen.

Totalindeksen la på seg med 1,9 prosent mandag grunnet oppgangen i oljeprisen. Fullt så kraftig ble ikke oppgangen i IT-indeksen som etter mye opp og ned landet opp 0,2 prosent fra fredag.

IT-aksjer dominerte heller ikke lista over kursvinnerne mandag, men Logisoft og Provida fikk begge en pen oppgang på henholdsvis 2,6 og 2,3 prosent. Betydningen av oppgangen bør imidlertid ikke ilegges for stor vekt, den beskjedne omsetningen tatt i betraktning. I de to selskapene - der sluttkursene endte på henholdsvis 39 og 114 kroner - ble det bare omsatt respektive 2800 og 4600 aksjer.

Mer aktivitet var det i NetCom. Aksjen steg med 2,2 prosent og endte på 186 kroner etter at 63.115 aksjer hadde skiftet eier.

- Flere tilsvarende utenlandske aksjer har utviklet seg sterkt i positiv retning den siste tiden, uten at NetCom har fulgt etter. At dette nå begynner å gå opp for markedet har gitt aksjen et positivt løft, sier en analytiker til digi.no.

Også i Opticom har det vært stor aktivitet den siste tiden, og mandag ble det omsatt 235.150 aksjer i selskapet. Blant annet ble det omsatt to større poster på 50.000 aksjer til 225 kroner, men aksjen endte likevel på 212,50 opp 4,50 kroner fra fredag. digi.no har snakket med styreformann i Opticom, Thomas Fussel, som ikke har noen forklaring på oppgangen, men det ryktes at flere utenlandske investorer har begynt å lukte på aksjen etter en sjarmoffensiv selskapet er i ferd med å gjennomføre på det amerikanske markedet.

Computer Advances Group har beveget seg kraftig oppover den siste tiden, og mandag la aksjen på seg med ytterligere en krone til 80 kroner. Det digi.no har hørt er at en stor norsk investor har uttrykt interesse for selskapet og at dette har styrket sentimentet i aksjen.

Sensonor ble taperen på Oslo Børs mandag med et kursfall på tre kroner til 35 kroner. Aksjen har imidlertid vært i medvind i lengre tid - ikke minst etter at selskapet i forrige uke fikk gjennombrudd for teknologien sin i Asia. Kursoppgangen har også vært drevet av rovdrift på aksjen fra Orklas side, men tross relativt høy aktivitet gikk det ingen store poster i aksjen mandag, noe som kan tyde på gevinsthøsting etter den kraftige oppgangen.

Aktiviteten var igjen svært høy på Oslo Børs tirsdag, og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for nesten 2,4 milliarder kroner.

Til toppen