Rekord på USAs teknologibørs Nasdaq

Det ble enda en ny toppnotering på den amerikanske teknologibørsen Nasdaq fredag, etter framgang hos tungvekterne Microsoft, Intel og Cisco. Men Internett-aksjene falt.

Optimismen rundt IT-sektoren rår igjen på de amerikanske markedene. Fredag ble det ny rekord da Nasdaqs Composite-indeks steg med 8,3 poeng tilsvarende 0,5 prosent til 1866,60 poeng, til tross for massiv nedgang i Internett-aksjene Excite, Yahoo, AOL og Lycos. Nedgangen kom etter en ukes kraftig oppgang og skyldes ifølge markedsanalytikere gevinsthøsting hos investorene.

Drahjelpen for indeksen fredag kom i første rekke fra Microsoft, Intel og Cisco, de toneangivende selskapene for henholdsvis programvare-, halvleder-, og nettverksbransjen. Oppgangen for de tre var henholdsvis 0,5, 1,1 og 0,4 prosent.

Overraskende nok ble det ingen oppgang for Sun Microsystems, selv om selskapet fredag morgen leverte resultater som var langt bedre enn markedet forventet. Aksjen falt med 0,19 dollar til 10,56 dollar. Også Apple falt noe tilbake etter oppgang på gode resultater tidligere i uka. Nedgangen fredag var på 0,69 dollar til 27,9 dollar.

Til toppen