Rekordfusjon godkjent

Qwest sitt 35 milliarder kroners kjøp av LCI, som også er årets hittil største fusjon innen telekom, er godkjent av amerikanske telemyndigheter.

Qwest er mest kjent som selskapet som legger fiberkabler langs jernbanenettet i USA, men har hatt ett problem; litt for få kunder. Dette problemet løser selskapet når det nå kjøper LCI for 35 milliarder kroner.

LCI er i dag USAs sjette største selskap innenfor riks-, og internasjonal telefoni. De to selskapene vil til sammen bli nummer fire innenfor riks- og internasjonal telefoni, og representere en omsetning på 2,3 milliarder dollar med to millioner kunder, hvorav majoriteten kommer fra LCI.

Qwest mener synergiene betyr 300 millioner dollar allerede i år, økende til en milliard dollar om tre til fire år. Dette skjer i hovedsak som følge av samkjøring av de to selskapenes amerikanske fibernett.

Generalforsamlingene i de to selskapene skal få sin mening om kjøpet fredag uken, men det er ventet OK fra eierne i begge selskapene. Budet er i aksjer, og aksjeeierne i LCI vil om forslaget blir vedtatt få 36,4 prosent i det nye selskapet.

Til toppen