Rekordsommer for mobilbransjen

Veksten i det norske mobilmarkedet vil ingen ende ta. Ikke bare opplever mobiloperatørene sterk vekst i nye kunder, nå begynner kundene også å bruke telefonen. Telenor Mobil alene har opplevd 70 prosent vekst i sommertrafikken sammenlignet med fjorårets sommertrafikk.

Senere i dag offentliggjør Telernor Mobil sine nye abonnementstall, men allerede nå er det klart at kundeveksten ikke har avtatt.

Telenor passerte en million GSM-brukere i mai men komunikasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme sier til NTB torsdag at det nå nærmer seg 1,4 millioner mobilbrukere.

Dette betyr en vekst på minst 80.000 nye abonnenter på tre måneder - eller siden 1. april, da selskapet tilsammen hadde 952.202 GSM-kunder alene. Veksten i GSM-markedet har sannsynligvis overgått 80.000 nye abonnenter de siste tre månedene, siden begge NMT-nettene har opplevd tilbakegang i kundemasse over lengere tid.

Også på trafikksiden opplever mobiloperatørene gode tider. Landsgjennomsnitt for sommertrafikken for Telenor Mobil har økt med 70 prosent siden fjorårssommeren, mens en langs deler av kysten har opplevd dobling av trafikken.

Ifølge Gjølme tyder dagens tall på at selskapet går et nytt rekordår i vente.

NetCom kan grunnet børsreglene være like slepphendte med kunde- og trafikktall, og må vente til kvartalstallene offentliggjøres 17. august, men har på forhånd hatt sterke forventninger til årets sommerkampanje. Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet vel 433.000 kunder, etter en vekst på 15.400.

Om hvem som ringer mest for tiden, noterer NetCom at trønderne ringer 25 timer mer i år enn i fjor. Sterk vekst er også for transportnæringen i Troms, mens Hordaland er NetComs sterkeste Vestlandsfylke. Telenor Mobil har Østlandsområdet som sitt sterkeste kort, sammen med det nordligste fylkene der folks mobilbruk per innbygger ligger i landstoppen. Ferietrafikken langs sør-landskysten betyr i år en dobling av trafikken.

Til toppen