Rettslig kamp om Internet World

Denne uken skulle en rettsak mellom de amerikanske IT-forlagene Mecklermedia og IDG funnet sted i Oslo. Stridens kjerne er merkevaren Internet World som Mecklermedia selger i USA, og IDG gir ut i Sverige under samme navn.

Onsdag 26. mai skulle en rettssak i Oslo Byrett ha funnet sted. Saken har imidlertid blitt utsatt på ubestemt tid av "praktiske årsaker", som IDGs advokat Kristine Schei uttrykte det overfor digi.no.

Hun mente det ville ta måneder før den eventuelt ville komme opp for retten igjen.

Den skulle behandles under tittelen "Inngrep i kjennetegnsrettigheter". Partene, Mecklermedia Corporation/Penton Media Inc. vs International Data Group AB (med flere) slåss om rettighetene til å bruke merkenavnet Internet World.

IDG har bygd opp en hoveddel av porteføljen sin med World i titlene. Computerworld og PC World er kjente titler i Norge, mens Internet World foreløpig ikke er særlig innarbeidet. IDG har imidlertid startet magasinet og en Internett-tjeneste i Sverige med samme navn.

Problemet er bare at Mecklermedia, eller i realiteten Penton Media som i november i fjor kjøpte Mecklermedia, lager både papirmagasin, Internett-tjeneste og konferanser som heter Internet World. I fjor ble den første konferansen arrangert i Norge, mens magasinet foreløpig ikke har kommet på det norske markedet, til tross for at akkurat det ble varslet i fjor (se egen sak i høyre margen).

Hovedgrunnen til det foreløpig ikke er blitt noe av planene er nettopp at IDG har startet et svensk magasin som de også distribuerer i Norge.

Regional managing director Matthew Finlay i Penton Business Media opplyser til digi.no at de beskytter merkevaren overalt hvor den dukker opp. Briten forteller at "de praktiske årsakene" til utsettelsen av rettsaken rett og slett dreier seg om at de to partene er i dialog for å finne en løsning.

Planen var opprinnelig å kjøre parallelle rettssaker både i Norge og Sverige.

- Vi er i samtaler med IDG utenfor rettsalen. Vi håper å kunne løse denne saken i minnelighet, sier Finlay.

Matthew Finlay

Til toppen