Rev opp kontrakt på 100 mill.

Kreditkassen har hevet en IT-kontrakt med Provida verdt 109 millioner kroner. Bankens nye sentrale inn- og utlånssystem er forsinket med ett år, men Provida får trolig forsette - det blir enda dyrere å bytte leverandør.

Kreditkassen har hevet en IT-kontrakt med Provida verdt 109 millioner kroner. Bankens nye sentrale inn- og utlånssystem er forsinket med ett år, men Provida får trolig forsette - det blir enda dyrere å bytte leverandør.

Etter å ha trommet fingrene i bordet i ett år, rev Kreditkassen i stykker kontrakten med den norske banksystemleverandøren Provida. De to kontraktene Provida hadde på leveringen av systemet ble inngått i mai i fjor og en fornyet kontrakt ble signert i august i år. Til sammen var de to kontraktene verdt 109 millioner kroner.

Kreditkassen omtalte problemene med lånesystemet da de la frem sine tall for andre kvartal. At kontrakten nå termineres er langt på vei et forhandlingsutspill for å presse Provida. Banken har jobbet med det nye systemet sammen med Provida i et års tid, og det blir derfor meget dyrt - og sannynsligvis gjør vondt verre - å bytte leverandør så sent i løpet, sier bransjefolk digi.no har snakket med.

Kjell Flø, informasjonsdirektør i Kredittkassen sier til digi.no at han vil ikke kommentere om det er en realistisk trussel å bytte leverandør.

- Vårt nye inn- og utlånssystem er forsinket i et års tid på grunn av Provida. Hvorfor det ikke er levert må du spørre Provida om, sier Flø. Vi har foreløpig ikke diskutert å bytte leverandør - vi skal først se om det er mulig å forhandle frem en ny avtale.

Flø forteller at forsinkelsen med det nye utlånssystemet ikke påvirker bankens år 2000- eller Euro-prosjekter.

Problemene i Kreditkassen er svært alvorlige for Provida. Banken er Providas viktigste kunde og dessuten pilotkunde i utviklingen av flere sentrale produkter.

- Kontraktsbruddet er kjempenegativt for Provida, dette beviser at de ikke klarer å levere, sier en analytiker til digi.no. Slike store IT-kontrakter kan sprekke men en måned eller to, men ikke et helt år. Kontraktsbruddet er særlig kritisk fordi Provida jobber med en rekke store salg i utlandet og må bevise hva de kan.

Analytikeren regner med at Provida får beholde kontrakten, men kommer til å måtte betale mye av arbeidet selv. Avsetning selskapet må melde for i fjerde kvartal blir et betydelig antall millioner kroner, mener analytikeren.

Etter at kontraksbruddet ble kjent, glødet telefonene til Jo Arnstad, administrerende direktør i Provida. Han hadde gitt ordre om at bare han skulle besvare spørsmål fra presse og finansmiljøet.

digi.no publiserer et intervju med Arnstad senere i dag.

Fra kontraktsbruddet ble kjent kl 10:00 i dag morges til kl 11:30 falt Provida-aksjen med ni prosent, riktignok på en meget beskjeden omsetning.

Til toppen