REVS gir øyeblikkelig tilgang til nye datavirus

Norman har sluttet seg til REVS-samarbeidet, der internasjonale leverandører gir hverandre tilgang til nye datavirus straks disse oppdages i det fri.

. Andre internasjonale leverandører som deltar i REVS ("rapid exchange of virus samples") er britiske Sophos og amerikansk-russiske AVP - også kjent som Central Command og Kaspersky Lab.

REVS er et tiltak fra WildList.org, der et sekstitalls internasjonale eksperter utveksler informasjon om virus i det fri. Formålet er å tilby sikker og øyeblikkelig tilgang til nye og farlige virus til selskapene som deltar i samarbeidet.

REVS virker slik at når en deltaker finner et virus som det bør varsles om, krypteres og signeres den ondsinnede koden med deltakerens spesielle nøkkel. Denne pakken sendes til REVS-tjeneren, en fysisk beskyttet maskin vedlikeholdt av Sophos. Herfra sendes kopier videre, ut fra en adresseliste som kontrolleres av spesiell programvare skrevet av WildList.org. Hver utsending krypterer en nøkkel som er spesiell for den enkelte mottakeren.

Ifølge WildList.org er hensikten med REVS å systematisere utvekslingen av virusprøver, som i dag foregår forholdsvis uformelt.

Til toppen